Glasbewassing

Vieze, vette ramen, dakgoten die overvol zitten, houtwerk vol algaanslag een gevel met mos en zonnepanelen onder het vuil… Niet echt een fijne binnenkomer als u straks zakelijk bezoek krijgt, en geen mooie reclame voor uw winkel/bedrijfspand. Uiteraard maakt u liever een verzorgde indruk met een smetteloze buitenkant van uw bedrijf. Met ruime ervaring en de juiste uitrusting kunnen wij uw glasbewassing betaalbaar, betrouwbaar en efficiënt verzorgen.

Wij zijn voornamelijk actief in Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, de Zilk, Sassenheim, Voorhout, Haarlem, Leiden, Hoofddorp en Leiderdorp. Wij zijn dus ook actief buiten de Bollenstreek en gaan hier enthousiast voor u aan de slag.

Wij doen glasbewassing en nog veel meer!

Traditionele glasbewassing met emmer en wisser

Dit is de standaardwijze van glasbewassing. Traditionele glasbewassing omvat het schoonmaken van glas met behulp van een emmer, water, en een wisser. Dit proces begint meestal door het wassen van het glas met water en zeep om vuil en vlekken te verwijderen. Vervolgens wordt het raam droog gemaakt met een wisser om strepen te voorkomen.

Ramen wassen met telescoop en osmosewater

Osmosewater is water dat door middel van een speciale filterinstallatie gezuiverd is van mineralen en andere onzuiverheden. Hierdoor is het water vrij van verontreinigingen en heeft het een zeer laag zoutgehalte. Dit maakt het osmosewater geschikt voor het reinigen van glas. Door middel van een telescoopsteel en een borstel wordt het water constant gespoten tijdens het borstelen. Omdat het water zo zuiver is, lost het vuil op en wordt t opgenomen in het water. Hierdoor ontstaan er geen strepen of vlekken op het glas.

Vanwege het gebruik van de telescoopsteel kunnen hoge ramen bereikt worden vanaf de grond, dus geen gebruik van ladders. Dit maakt het een veiligere werkomgeving voor de glazenwassers.

Houtwerk en omlijsting wassen

Wij bieden ook de optie om het houtwerk en de omlijsting te wassen. Het is belangrijk om dit schoon te houden, anders kan er vuil opstapelen in het hout en het uiteindelijk beschadigen. Ook kan het er voor zorgen dat het hout sneller verkleurt. Door het houtwerk en de omlijsting te wassen verleng je de levensduur van het hout.

Zonnepanelen schoonhouden

Mocht u zonnepanelen hebben, is het noodzakelijk om deze regelmatig schoon te maken. Vuil als stof en vogelpoep kunnen op uw zonnepanelen terecht komen die een deel van het licht blokkeren. Zo nemen de zonnepanelen minder licht op dan eerst en werken daarom minder efficiënt. Daarnaast is ook het gevaar dat als de vogelpoep lang genoeg blijft liggen, het uiteindelijk in de zonnepanelen gebrand worden. Het is daarom belangrijk om regelmatig uw zonnepanelen te reinigen, zodat er weer zo veel mogelijk licht wordt opgevangen en zo veel mogelijk stroom gegenereerd wordt.

Dakgoten legen

Wanneer de dakgoten niet leeggehaald worden, zal deze oplopen met vuil. Dit vuil kunnen bijvoorbeeld bladeren en takken zijn. Dit kan leiden tot verstopping bij een deel van uw dakgoten. Hierdoor kan regenwater niet makkelijk afgevoerd worden en leiden tot overstroming, lekkage en schade aan uw gevel. Het is daarom handig om regelmatig de dakgoten te legen. Wij doen dit graag voor u.

Atmosferische verontreiniging verwijderen

Atmosferische verontreiniging is het vuil en stof dat in de lucht bevindt. Dit vuil kan ophopen en belanden op uw gevel en/of dakpannen en ze uiteindelijk aantasten. Hierdoor kan de gevel na verloop van tijd donker, grauw en vlekkerig worden. Wij maken graag uw pand schoon om de atmosferische verontreiniging te verwijderen.

Gevel reinigen

Naast de atmosferische verontreinigingen krijgt een gevel nog meer te verduren. Zo groeit er mos en kan de gevel last krijgen van roet, kalk en algen. Mos en algen kunnen zich in de gevel nestelen en uiteindelijk het oppervlak beschadigen. Daarnaast heeft de gevel een vochtwerende functie. Als de gevel aangetast is kan hij deze functie verliezen, waardoor vocht zijn gang kan gaan in de binnenmuren. Wij bieden deze mogelijkheid zodat uw gevel zo schoon mogelijk is en zo lang mogelijk meegaat.

Algaanslag verwijderen

Algaanslag ontstaat als uw pand voor een langere tijd aan de buitenkant vochtig blijft. Deze aanslag oogt niet mooi op uw pand. Wij kunnen deze aanslag verwijderen. 

Heeft u een glazenwasser nodig? Aarzel niet om contact op te nemen en wij bespreken met u de mogelijkheden!

FAQ

Waarom glasbewassing uitbesteden?

Het is verstandiger om de reiniging uit te besteden. Wij zijn professionals met jarenlange ervaring en hebben daarom alle benodigde kennis. Mocht u het zelf gaan doen, zou u eventueel meer schade kunnen brengen dan het probleem op te lossen. Daarbij bespaart u tijd als u het laat uitbesteden.

Wat zijn de voordelen van glasbewassing met osmose water tegenover traditionele glasbewassing?

Traditionele glasbewassing gebruikt normaal water en zeep. Gezien osmose water zo zuiver is, levert het betere resultaten op. Er blijven geen strepen of residu achter op het glas. Daarnaast is het veiliger vanwege de telescoopsteel voor de glazenwasser.